Heb je onlangs een gemiste oproep van iemand gehad en herken je het telefoonnummer niet? Of ben je op een andere manier aan een telefoonnummer van iemand gekomen en ben je opzoek naar de gegevens hierachter? Met onze omgekeerd zoeken tool kun je erachter komen wie er achter een nummer schuilgaat en wat de bijbehorende gegevens zijn. In de meeste gevallen zoeken we juist naar een telefoonnummer, maar het kan ook voorkomen dat je juist de gegevens achter een telefoonnummer wilt achterhalen. Dit noemen we omgekeerd zoeken, oftewel zoeken op nummer. Het gebruik van onze tool die deze zoekfunctie biedt is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het telefoonnummer invoeren waarvan je de gegevens wilt achterhalen. Klik vervolgens op ‘zoek gegevens’. Nu zal de database worden doorzocht op een match met het ingevoerde nummer.

 

Als het telefoonnummer voorkomt in de database krijg je nu de bijbehorende gegevens zoals naam, adres, postcode en woonplaats te zien. Onthoud wel dat niet alle telefoonnummers in de database voorkomen, voornamelijk als het gaat om privé 06-nummers. Dit heeft te maken met de privacywet. Zo komen privé 06-nummers bijvoorbeeld ook niet voor in het telefoonboek. Als het een 06-nummer betreft dat wordt gebruikt door een bedrijf of voor andere zakelijke doeleinden is de kans groot dat het nummer wel in de database voorkomt. Toch heeft het omgekeerd zoeken op privé 06-nummers wel degelijk zin. Hier op telefoonnummerzoeken.net kun je namelijk gebruik maken van een tweede zoekfunctie waarbij wordt gezocht op nummer. Deze doorzoekt niet de nummers in de database, maar de nummers die zijn geplaatst en beoordeeld door de bezoekers zelf!

 

Wie heeft mij gebeld?

Mocht het omgekeerd zoeken in eerste instantie niks hebben opgeleverd, dan kun je het opnieuw proberen op onze wie heeft mij gebeld? pagina. Op deze pagina vind je allerlei telefoonnummers met feedback/ervaringen die zijn geplaatst door de bezoekers van deze website. De kans bestaat dat het nummer hier tussen staat en dat je op deze manier toch meer te weten kunt komen over de persoon of gegevens achter het telefoonnummer. Deze specifieke zoekfunctie kan ook worden gebruikt om te kijken of een verdacht telefoonnummer te vertrouwen is of niet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nummer van een verkoper op het internet of van een potentiële date via een datingsite. Het telefoonnummer kan zo worden ‘gecheckt’ op eventuele eerdere positieve of negatieve ervaringen van anderen.

 

De optie om als bezoeker ervaringen bij de telefoonnummers te kunnen plaatsen kan echter ook worden misbruikt. Zo kunnen oplichters bijvoorbeeld zelf allerlei positieve recensies bij hun eigen nummer schrijven. Ook kunnen kwaadwillenden juist negatieve recensies schrijven bij de telefoonnummers van personen waarmee niets aan de hand is. Bekijk daarom dus altijd alle recensies en gebruik je gezonde verstand bij de beoordeling van zowel de recensies als het desbetreffende nummer. Wil je zelf een beoordeling plaatsen? Wees dan eerlijk en zorg ervoor dat anderen er wat aan hebben.

 

Omgekeerd zoeken via de zoekmachines

Mocht ook het zoeken op nummer via de ‘wie heeft mij gebeld?’ pagina niets opleveren, dan heb je nog een laatste optie om de gegevens achter het telefoonnummer te achterhalen. Je kunt naar een zoekmachine zoals Google gaan en het nummer daar invoeren. Soms laten mensen hun 06-nummer ergens achter op het internet zoals bijvoorbeeld op een geplaatste advertentie of een (openbaar) gebruikersprofiel. Op deze manier kun je mogelijk meer te weten komen over de persoon achter het nummer. Om de kans op een match zo groot mogelijk te maken raden we aan om het nummer tussen aanhalingstekens te zetten. Je zoekt dan bijvoorbeeld op “0612345678” of “06-12345678”. Met een beetje geluk vind je zo het telefoonnummer samen met de bijbehorende gegevens op het web.