Ben je opzoek naar het adres van iemand waarvan je alleen de naam hebt en geen andere aanvullende gegevens? Met onze adres zoeken op naam tool kun je het adres proberen te achterhalen. Ook hierbij geldt, net als bij een telefoonnummer zoeken op naam: het succes is sterk afhankelijk van het voorkomen van de naam. Gaat het om een naam die vrij weinig voorkomt zoals bijvoorbeeld veel buitenlandse namen, dan is de kans groot dat je het juiste adres snel kunt vinden mits deze in de database voorkomt. Gaat het om een bekende, veel voorkomende naam zoals bijvoorbeeld De Vries, De Boer of Bakker, dan kan het lastig worden. Zulke namen komen heel veel voor in Nederland en de kans is groot dat je na de zoekopdracht alsnog opzoek moet gaan naar een speld in een hooiberg. Het gebruik van onze adres zoeken op naam tool is eenvoudig: voer hierboven in het zoekveld de naam in en klik op ‘zoek adres’. Nu komt er een lijst tevoorschijn met de resultaten.

 

Waar kun je verder zoeken?

Mocht je het adres niet via onze website kunnen vinden, dan kun je je zoektocht voortzetten met behulp van zoekmachines zoals Google. Misschien heeft degene die je zoekt online ergens een adres achtergelaten zoals bij een advertentie of een openbaar gebruikersprofiel op een forum. Om de kans op een match zo groot mogelijk te maken raden we aan om de naam tussen aanhalingstekens te zetten. Je zoekt dan bijvoorbeeld op “maria de jong”. Als je naast de naam ook de plaatsnaam weet van de persoon die je zoekt, probeer het dan ook eens met de plaatsnaam. Je zoekt dan bijvoorbeeld op: “maria de jong” amsterdam. Zo is de kans groter dat je de juiste persoon zult vinden.

 

Social media

Je kunt het zoeken ook proberen op social media sites. Social media zijn tegenwoordig heel populair en de kans is groot dat je hier de juiste persoon kunt vinden. Vele miljoenen Nederlanders hebben bijvoorbeeld een Facebook profiel, dus grote kans dat degene die je zoekt dit ook heeft. Als je de juiste persoon hebt gevonden kun je via Facebook contact leggen en zo rechtstreeks vragen om de adresgegevens. Een andere mogelijkheid is het benaderen van een bekende of een gemeenschappelijke Facebook vriend van degene waarvan je de adresgegevens je zoekt.

 

Als je op Facebook gaat zoeken is het handig om de verschillende filters te gebruiken om zo gericht mogelijk te zoeken. Als je bij de algemene zoekfunctie alleen op naam gaat zoeken heb je namelijk de kans dat je alsnog veel verschillende personen te zien krijgt. Dankzij de filters kun je specifieker zoeken, dus maak hier ook gebruik van. Als het op Facebook niet lukt kun je kijken naar andere social media zoals Instagram, Twitter of LinkedIn. Mogelijk dat je via deze social media de persoon kunt vinden die je zoekt en dat je op deze manier achter het adres kunt komen.

 

Betalen voor adresgegevens

Een andere mogelijkheid die je soms tegenkomt bij het zoeken op het web is het betalen voor adresgegevens. Er zijn een aantal websites online te vinden die deze dienst aanbieden. We raden je echter aan om heel goed te kijken naar de betrouwbaarheid van zo’n website. Veel van dit soort websites vragen geld voor de meest eenvoudige gegevens die makkelijk zelf te vinden zijn en waar je mogelijk helemaal niets aan hebt.