Nummer dienst 1207 (België)

Nummer dienst 1207

Ben je op zoek naar een telefoonnummer uit België en kun je het nummer zelf zo snel niet vinden? Dan kun je gebruik maken van de Vlaamstalige dienst 1207. Deze dienst beschikt over meer dan 8 miljoen telefoonnummers uit België inclusief 2,2 miljoen mobiele nummers van particulieren met een abonnement bij Proximus, Orange en Telenet die nergens anders vermeld staan. De dienst 1207 is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van zeven uur ’s avonds tot tien uur ’s ochtends.

 

Hoe werkt 1207?

Om een telefoonnummer te achterhalen met behulp van de dienst 1207 bel je simpelweg naar het nummer 1207 of je stuurt een SMS. Je kunt nummers aanvragen van zowel bedrijven als particulieren. Je stuurt dan bijvoorbeeld jos verbeke@deinze of touring glass@drongen. Het is ook mogelijk om per SMS telefoonnummers te ontvangen van een bepaalde beroepsgroep in een bepaalde regio. Je stuurt dan bijvoorbeeld loodgieter@gent. Je krijgt dan een lijst toegestuurd met telefoonnummers van loodgieters in Gent. De meest populaire beroepen zijn op deze manier zelfs opvraagbaar in meerdere talen. Zo kun je het verzoek doen in het Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Arabisch en Turks. Je stuurt dan bijvoorbeeld: * FR: plombier@aalst. Als je wilt weten aan wie een bepaald telefoonnummer toebehoort kun je ook een beroep doen op 1207 (omgekeerd zoeken).

 

Niet vermelde GSM nummers

Ben je op zoek naar het telefoonnummer van iemand met een niet vermeld GSM nummer? Via de nummer dienst 1207 is het mogelijk om deze persoon te bereiken. Je belt dan naar 1207 en vermeld vervolgens de naam en de gemeente waarin de desbetreffende persoon woont. Als het nummer in de database voorkomt word je automatisch doorverbonden met de 1207 berichtendienst. Vervolgens kun je een boodschap inspreken voor degene wiens telefoonnummer je zoekt. Vergeet niet je eigen naam en telefoonnummer te vermelden zodat de ontvanger weet van wie het bericht afkomstig is en je zo terug kan bellen. Als je de boodschap hebt ingesproken is de oproep naar 1207 voltooid. De berichtendienst van 1207 laat nu automatisch weten aan de ontvanger dat er een nieuw bericht is. In dit geval wordt er dus alleen een boodschap verstuurd naar de persoon en krijg je dus geen telefoonnummer te zien. Wil je geen boodschappen ontvangen van de 1207 berichtendienst? Dan kun je bellen naar het (gratis) nummer 0800 93 742. Je kunt je dan telefonisch laten uitschrijven.

 

Wat kost 1207?

Het sturen van een SMS naar 1207 kost één euro. De kosten van het bellen naar 1207 bestaan uit twee delen en zijn afhankelijk van de duur van de oproep. Je betaalt voor de de dienst de zogenaamde setup fee en daarna een x-bedrag voor de duur van de oproep. De kosten van een oproep naar 1207 hangen af van het gebruikte netwerk. Vanaf het Proximus netwerk kost het bijvoorbeeld € 1,76 + € 0,27/minuut (gefactureerd per seconde). Wil je de exacte prijs van een oproep naar 1207 vanaf een ander netwerk weten? Neem dan contact op met de desbetreffende telecomoperator.