Omgekeerd zoeken - Omgekeerd telefoonnummer - Zoek op nummer

Telefoonnummer omgekeerd zoeken

Wellicht ben je onlangs door iemand gebeld en herkende je het nummer niet van degene die jou probeerde te bellen. Het kan ook zijn dat je telkens wordt lastig gevallen door iemand die telkens vanaf een bepaald nummer belt. Je kunt dan online achterhalen wie jou heeft gebeld. Het enige wat je hoeft in te vullen is het telefoonnummer van degene die jou heeft gebeld.

Je geeft het netnummer op, dit wordt ook wel het zonenummer of het kengetal genoemd. Bekende zonennummers zijn 010 (Rotterdam), 020 (Amsterdam), 030 (Utrecht), 040 (Eindhoven) en 050 (Groningen). Daarachter vul je het telefoonnummer om zo het telefoonnummer omgekeerd zoeken mogelijk te maken. Daarna krijg je de resultaten te zien die uit onze database komen. Je ziet dan het adres van degene die jou heeft gebeld. Daar kun je eventueel ook verder op zoeken door te kijken of diegene misschien een bedrijf heeft. Als je het adres weet kun je ook zien wie er woonachtig is op dat adres.

Mocht je na het omgekeerd zoeken het nummer niet hebben gevonden, dan kun je ook op een ander nummer achter het nummer komen. Je kunt naar een zoekmachine gaan en daar het nummer intypen. Vaste nummers zijn vaak eenvoudiger te vinden dan mobiele telefoonnummers, maar mensen laten soms hun nummer ergens achter op het internet, zodat je deze op één of andere manier kunt achterhalen. Mogelijk dat je dan direct een aantal resultaten krijgt, maar wat we aanraden is om het nummer tussen aanhalingstekens te zetten. Je zoekt dan bijvoorbeeld op "06-12345678" of "020-123456".

Vervolgens krijg je mogelijk het gewenste resultaat te zijn. Bij een zoekmachine als Google is het belangrijk om wel op Nederlandse zoekresultaten te zoeken. Anders krijg je mogelijk alleen maar buitenlandse zoekresultaten. De Nederlandse zoekresultaten kun je instellen door te klikken op 'zoekhulpmiddelen', daarna klik je op 'elk land' en selecteer je Nederland. Bij elke taal kun je eventueel nog 'Pagina’s geschreven in het Nederlands' selecteren. Zo kun je ook omgekeerd zoeken, maar waarschijnlijk heeft onze tool jou al geholpen bij het vinden van het juiste telefoonnummer.

Als je geen voicemail hebt op je telefoon is het aan te raden om een voicemail in te schakelen. Mogelijk dat degene die jou belt dan je voicemail inspreekt, zodat jij weet wie jou heeft gebeld. Eventueel kun je je in je welkomstboodschap aangeven dat je alleen mensen terugbelt. Zo weet je vrijwel zeker dat je voicemail altijd wordt ingesproken.