1207 nummer

Zoek je een telefoonnummer in België en kun je het nummer na eigen speurwerk niet vinden? Gebruik dan de Vlaamstalige dienst 1207. Zij hebben 8 miljoen telefoonnummers in België met bijbehorende adressen. Het zijn niet alleen vaste telefoonnummers, maar ook mobiele nummers. De dienst 1207 is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.

Nummer per sms ontvangen

Je kunt 1207 bellen als je een nummer zoekt. De nummers worden, als je mobiel belt, per sms gestuurd. Je kunt het nummer ook via sms aanvragen. betaalt hiervoor € 1,00. Je kunt nummers aanvragen van particulieren en bedrijven. Het is per sms ook mogelijk om van een bepaalde beroepsgroep nummers te ontvangen. Als je bijvoorbeeld een sms stuurt met het volgende bericht: loodgieter@gent; krijg je een aantal telefoonnummers van loodgieters in Gent. Het is mogelijk om in diverse talen een sms te sturen. Zo kun je hetzelfde verzoek in het Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Arabisch en Turks sturen. Het gaat hierbij wel om de populaire activiteiten. Ook van overheidsbedrijven en nutsbedrijven kun je een nummer ontvangen. Het kan ook andersom. Als je wilt weten wie een bepaalt nummer toebehoort, kun je ook een beroep doen op 1207. 

Mobiele telefoonnummers

Een mobiel telefoonnummer kun je in tegenstelling tot een vast telefoonnummer meestal niet snel vinden. Deze worden niet vermeld in een telefoongids en op het internet zijn deze meestal ook niet vindbaar. 1207 Berichtendienst heeft deze nummers wel. Het enige wat je hoeft te doen is bellen naar 1207 en aangeven wie je zoekt en de gemeente van de persoon in kwestie doorgeven. In het geval het nummer in de database staat kun je een boodschap inspreken. Deze boodschap wordt vervolgens automatisch doorgestuurd naar jouw correspondent. Vergeet in je boodschap niet je eigen naam en telefoonnummer te vermelden, zodat je kan worden teruggebeld.

Privacy en mobiele nummers

Uiteraard is privacy belangrijk en daarom zijn de mobiele nummers niet zichtbaar. In België geniet een mobiel nummer namelijk deze bescherming als een nummer dat geheim is. Als je de dienst 1207 belt zul je dus nooit een mobiel nummer te zien of te horen krijgen. Ook de medewerkers van deze dienst zien geen mobiele nummers. Als je een telefoonnummer zoekt dien je soms wel specifiek te zijn. In sommige gevallen is het ook nodig om het adres door te geven, want er zijn wellicht meerdere personen met dezelfde naam in een bepaalde plaats. Wil je zelf geen boodschappen ontvangen van 1207 Berichtendienst, dan kun je bellen naar het gratis nummer 0800 93 742. Je kunt hier je telefonisch laten uitschrijven.

Wat kost 1207?

Het sturen van een sms kost één euro. De kosten van het bellen naar 1207 zijn afhankelijk van de duur van de oproep. Je betaalt ten eerste voor de toegang tot de dienst en daarna een x-bedrag voor de duur van de oproep. De toegang tot de dienst kost € 1,59 en per minuut betaal je, als je bent doorverbonden, vervolgens 21 cent. Dit is vanaf het Proximus netwerk. Andere telecomproviders hanteren mogelijk een ander tarief. Voor de Franstalige Belgische versie kun je gaan naar 1307.be.