Netnummer Amsterdam

Het netnummer van de plaats Amsterdam is 020.

Netnummer Amsterdam

Als je wilt weten wat het netnummer van Amsterdam is hoef je het alleen maar in te toetsen op een zoekmachine op internet en je krijgt het netnummer van Amsterdam te zien. Het netnummer van Amsterdam is 020. Netnummers geven bepaalde regio’s aan. Wil je bellen naar een andere regio dan je eigen moet je eerst het netnummer draaien. Het netnummer wordt ook wel kengetal genoemd.

Gebeld worden door een onbekend nummer

Het komt wel eens voor dat je gebeld wordt door een onbekend nummer. Je telefoon geeft dan aan ‘onbekende beller’. Veel mensen ervaren dit als zeer onprettig. Met de komst van toets toestellen en mobiele telefoons kun je namelijk altijd zien wie er belt, mocht het nummer van diegene opgeslagen staan in je telefoon.

Telefonische verkopers

Veelal zijn het telefonsiche verkopers die anoniem bellen. Telefonische verkopers werken vanuit callcenters voor commerci�le bedrijven en zijn de hele dag bezig om mensen te bellen om ze producten of diensten te verkopen. Zij bellen anoniem omdat ze de kans dan groter inschatten dat mensen de telefoon aannemen. Vaak is juist het tegenovergestelde het geval. Toch blijven ze net zolang bellen totdat ze je te pakken krijgen.

Wat te doen tegen anonieme bellers?

Word je regelmatig lastig gevallen door een anonieme beller en je vermoed dat dit iemand is die jou moedwillig lastig valt (bijvoorbeeld een lastige ex), dan kun je hier iets tegen doen. In samenwerking met je provider kun je deze beller een halt toeroepen. Door een logboek bij te houden met daarin de datums en tijdstippen waarop deze persoon belt, kan je provider nagaan of het om dezelfde beler gaat of dat het verschillende personen zijn.

Privacy wetgeving in Nederland

Het is echter niet mogelijk dat jouw provider door kan geven wei het is die jou steeds belt in verband met de privacy wetgeving. Wel kunnen ze deze persoon een waarschuwing geven en het telefoonnummer blokkeren.

Andere plaatsen met netnummer 020